2014. nov 19.

Paleolit táplálkozás

írta: Bali Zsófia
Paleolit táplálkozás

images_1416405602.jpg_431x117

Ha egészségesek szeretnénk lenni elengedhetetlen, hogy megfelelő étrendet alakítsunk ki. Ilyen étrend például a paleolit is, amely segítségével sok betegséget megelőzhetünk. 

A paleolit étrenddel először Walter L. Voegtlin foglalkozott, 1975-ben. Ő azt állította, hogy a paleolit étrend képes lenne javítani a modern kori ember egészségét. Saját diétás recepteket dolgozott ki az emésztési problémákkal küszködők számára.  Számos receptkönyv, szakkönyv és egyéb kiadványok jelentek meg erről az étrendtől szólóan, amelyek mára már világszerte megtalálhatóak különböző könyvesboltokban. 

A paleolit étrend szerint vissza kell térni az ősember táplálkozási szokásaihoz. Például húst kell enni a tej és gabonafélék helyett, továbbá fogyasszunk gyümölcsöket, zöldséget és csonthéjas magvakat. 

Hazánkban Szandi Gábor is adott ki könyvet, amelyekben számos hasznos információ található a paleolit táplálkozásról, jobbnál jobb recepteket tartalmaz, olvashatunk bennük betegségekről, vitaminokról, megtudhatunk mindent a kenyérről, sóról, a koleszterinről, illetve ezeken kívül sok más érdekességről is olvashatunk. 

Nekem nagyon fontos az egészséges életmód, megpróbálok egészségesen táplálkozni, csak akkor sütök olajban, ha muszáj, ehelyett zsírt használok fel, és megpróbálok minél kevesebb tejet fogyasztani. 

Szólj hozzá